Φιλοσοφία

Όσο πιο απίθανο να το βρεις, τόσο πιο πιθανό να το βρεις εδώ, στον ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ!

Γιάννης Βασιλόπουλος

… σε λίγες μόλις λέξεις, όλη η φιλοσοφία της εταιρίας. Η παραπάνω φράση κλείνει μέσα της μια υπόσχεση που πασχίζουμε να πραγματοποιούμε καθημερινά, χρόνια τώρα. Αυτή η υπόσχεση είναι ο σκοπός μας. Και αυτός ο σκοπός υποστηρίζει πέρα για πέρα τη φιλοσοφία μας, δηλαδή, να προσφέρουμε, πάντα στους πελάτες μας, ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο πολύτιμο, ό,τι πιο αγαπημένο, ό,τι πιο σπάνιο για το δίπολο Γεύσης και Σωστής Διατροφής. Για να γίνει αυτό πράξη, χρειάζεται γνώση και εμπειρία, αλλά πολύ περισσότερο, δέσμευση, αφοσίωση και αγάπη.

«Δε σταματάμε ποτέ να διοχετεύουμε τη γνώση τόσων χρόνων και την αγάπη μας στη δουλειά μας. Θέλουμε οι πελάτες μας να μένουν ικανοποιημένοι κάθε φορά, να βρίσκουν πάντα αυτό που αναζητούν και μάλιστα στην καλύτερη ποιότητα της αγοράς. Και αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να ανακαλύπτουν στον ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ προϊόντα που δε φαντάζονταν ποτέ ότι θα έβρισκαν – μπαχαρικά που δεν ήξεραν ότι υπάρχουν, βότανα που δεν ήξεραν πώς να χρησιμοποιούν, νέα προϊόντα μικρών παραγωγών που δεν ήξεραν από πού μπορούν να τα προμηθευτούν. Μας λένε συχνά ότι, με κάποια από αυτά, τους φέρνουμε στο νου παιδικές αναμνήσεις. Άλλες φορές πάλι, μας μιλούν με ενθουσιασμό για μια συνταγή που έφτιαξαν με “πιο ψαγμένα” υλικά. Όχι, δεν ειδικευόμαστε πλέον μόνο στα προϊόντα που πουλάμε, ειδικευόμαστε στην… εξυπηρέτηση που προσφέρουμε: να διαθέτουμε αυτό που ο κόσμος αναζητά!…».

Στηρίζοντας τους έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα τους.

Επιδιώκουμε να μαθαίνουμε τα πάντα για τον πλούτο των παραδοσιακών μας γεύσεων. Η «αποτύπωσή» τους και, σε πολλές περιπτώσεις, η «αναβίωσή» τους από έλληνες παραγωγούς σε μοναδικές συνταγές και εξαιρετικά προϊόντα, είναι, για εμάς, μια προσπάθεια που θέλουμε και οφείλουμε να υποστηρίζουμε και να αναδεικνύουμε. Ακόμα και οι πιο ευφάνταστοι πειραματισμοί κάποιων πιο τολμηρών παραγωγών σε γεύσεις που… μεταφράζονται σε προϊόντα αγνότητας και αυθεντικότητας, είναι, για εμάς, αντικείμενο αναζήτησης, ανακάλυψης και τοποθέτησης όχι απλώς στα ράφια μας και, εν συνεχεία, στα τραπέζια των πελατών μας, αλλά στην κορυφή των επιλογών τους και, τελικά, στην καρδιά τους.

Τιμή μας να υπηρετούμε το γευστικό πολιτισμό μας!

Αυτό που, χρόνια τώρα, αναφέρουμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας ως γευστικό πολιτισμό, είναι ο λόγος της ύπαρξής μας. Αισθανόμαστε περήφανοι να υπηρετούμε την ιστορία των γεύσεών μας, την εξέλιξή της, ακόμα και τις διαφορές και τις ομοιότητες που έχουν οι γεύσεις αυτές με άλλων πολιτισμών. Ένα κοινό τραπέζι πολιτισμών δεν είναι… ανακάτεμα κουλτούρας. Αντίθετα, είναι επικύρωση ταυτότητας ενός λαού. Είναι η δήλωσή του, η κατάθεσή του και οι μαρτυρίες του. Είναι η ευκαιρία του να κάνει γνωστές τις αξίες του, τα ήθη και τα έθιμά του. Και όσο πιο δυνατή είναι η ταυτότητά του, όταν ξέρει ακριβώς ποιος είναι, από πού έρχεται και πού πηγαίνει, τόσο πιο αρμονικά μπορεί να συνυπάρξει με άλλους λαούς.

Για τον ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑ, αυτή η πεποίθηση είναι που κάνει έντονη την προσπάθειά μας να διατηρούμε ολοζώντανο, με τη δική μας «συνεισφορά» στη γεύση, τον ελληνικό γευστικό πολιτισμό!